Ons team werkt in de uitzendbranche sinds eind vorige eeuw. Om precies te zijn, sinds 1998.

Laten we zeggen dat Mr. Fonti op een dag als intercedent ging werken. Hij werd direct gevolgd door Mrs. Fonti want de uitzendwereld was duidelijk heel uitdagend. Geen dag is echt voorspelbaar en je leert de meest uiteenlopende mensen kennen. Als uitzender breng je verschillende partijen bij elkaar. Je beschermt zover dat kan de hardwerkende arbeider. Je zoekt mogelijkheden voor de afgestudeerde of de gedeeltelijk afgekeurde. Je zit aan tafel bij zowel grote klanten als de prachtige kleine ondernemers. De uitzender ziet het geheel. Wie niet van de wind kan leven en wie het voor de wind gaat.

Uitzenden is voor ons een manier van leven. Met passie helpen wij anderen op pad en wanneer het tijd is, laten we los. Voor sommige werknemers zijn we enkel een werkgever, voor anderen zijn we ook maatschappelijk betrokken. Sommigen belanden in vaste aanstelling bij onze klanten, anderen rouleren en komen weer terug bij ons. En echt elke uitzendkracht laat zijn eigen afdruk op ons achter. Dat maakt dat wij dynamisch blijven. Altijd ontwikkelen. Niet alleen met de tijd mee gaan – wij gaan met de mensen mee. Want wij leveren meer dan een service. Wij leveren mensen!

Fonti junior

Op 26 november 2009 besloot Mrs. Fonti om haar eigen verjaardag memorabel te maken. Want met Fonti junior inmiddels aan haar zijde was ze op zoek naar een meer zinvol bestaan. Zonder overleg stapte ze naar de Kamer van Koophandel en registreerde een eenmanszaak. Met alleen de gedachte:

Binnen de perken zijn de mogelijkheden even onbeperkt als daarbuiten . . .

Fonti’s Team heeft vele veranderingen meegemaakt. Binnen de eigen organisatie en binnen de uitzendbranche. Maar dit familiebedrijf gelooft in de waarden integriteit, geduld en ijver. En daarom juist nu in deze pandemie nemen we de beslissing om heel persoonlijk te worden. Zoals deze website. Die weerspiegelt wie wij zijn. Gewone mensen die voor hun brood werken. Eigenlijk de eerste en oudste uitzendkrachten van Fonti’s Team.

Ons logo toont drie personen in beweging. Het staat voor de drie partijen betrokken in het uitzendproces: de werknemer als uitzendkracht, de inlener als opdrachtgever en het uitzendbureau als werkgever. (En stiekem zijn het ook de 3 drukke leden van het Fonti gezin!) Fonti is een bijnaam ooit door een stagiair aan de naam Fontana gegeven, en we zijn een Team omdat uitzenden draait om samenwerking. Onze kleur is rood omdat wij durven. Met vastberadenheid en passie blijven wij ons werk doen zelfs wanneer het minder gaat. Wanneer, bijvoorbeeld, onze frustratie oploopt omdat zoveel zzp’ers banen krijgen die echt geen zelfstandige banen zijn, maar uitzendbanen, onder toezicht en leiding van de opdrachtgever. Of omdat onze grootste concurrenten bureau’s zijn die de regels aan hun laars lappen of buitenlandse bureau’s die niet de hoge afdrachten in Nederland hebben. Het zijn zij die de Nederlandse uitzendkracht frustreren wanneer ze horen hoe groot de netto verschillen zijn. Voor hetzelfde werk. Wij zagen goede werknemers met vaste aanstelling en hoge uurloon vertrekken omdat er met minder regels meer profijt is. Daarvoor kiest ieder voor zichzelf. Fonti’s Team gelooft in de schoonheid van uitzenden en goed werkgeverschap. Deze invulling wordt voornamelijk door twee personen bepaald: Mrs. Fonti en Mr. Fonti.

Anita Kulas Fontana

directeur

Rikard Fontana

manager

Anita is de stille creatieveling die nu ook deze website maakt. Niet als webdesigner met alle technische details perfect op orde, dat hadden we en het was saai. Deze site is persoonlijk, net als het uitzendbureau, net als onze manier van werken. Wat onze successen of teleurstellingen ook zijn, wij leren en gaan door. Achter haar grote scherm volgt Anita regels en wijzigingen, zoekt naar mogelijkheden, informeert anderen, luistert naar iedereen en wikt en weegt alle opties. Een deal moet voor alle drie partijen even eerlijk zijn.

Rikard is de sociale man die vrijwel continu aan de telefoon hangt. Hij weet wie wat kan en wil en wat er precies nodig is. Hij is betrokken op de werkvloer en streeft naar goed resultaat van elk project. Mensen zonder ervaring maar met een gezonde inzet begeleidt hij het liefst. Hij geeft ze opleiding en ervaring in zijn eigen loods, moedigt aan en bewondert de vooruitgang. Rikard beschouwt elke werknemer die hiervandaan elders aan de slag kon, als zijn grootste succes.

Een familiebedrijf, dus, met passie en dynamiek voor goed werkgeverschap. Persoonlijk en betrokken. Altijd in ontwikkeling zoals dit leuke project van een eigen website. Van Fonti, door Fonti, voor iedereen die geïnteresseerd is.